Menu Sluiten

Duurzaamheid

In de sierteelt wordt er door kwekers wereldwijd veel inspanning geleverd om schone, duurzame en eerlijke planten te kweken. Wij vinden het belangrijk om hieraan ook een steentje bij te dragen. Wij zijn begaan met het milieu en proberen onze planten milieuvriendelijk te telen.

Integrated pest management (IPM) is tegenwoordig de standaard. Daarbij ligt het accent op het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Alleen als het strikt noodzakelijk is, wordt de inzet van nuttige insecten ondersteund met chemische correcties. Door die aanpak is het verbruik van chemische middelen, in de teelten die Kili Holland uitbesteed, flink verlaagd.
Al onze producenten kiezen ervoor om middelen te gebruiken die neonicoinoiden vrij zijn, dus vriendelijk voor bijen. Onze leveranciers hebben dan ook het MPS-A Certificering of hoger.

Maatschappelijk betrokken

In Tanzania, Ethiopië en Rusland proberen de bedrijven om meer te betekenen voor de omgeving waarin ze actief zijn. Medewerkers op de productielocatie kunnen rekenen op een eerlijke behandeling. Zij krijgen een goed salaris, en werken onder veilige werkomstandigheden. Daarnaast wordt hen de kans geboden om hun ambitie om te zetten in een maatschappelijke loopbaan. Scholen in de omgeving van onze productielocatie kunnen rekenen op support in de vorm van materialen. Mede door onze aanwezigheid ter plaatse, is de lokale economie opgebloeid.


Op de foto één van de 20 outgrowers die Pachyphytum blaadjes telen, welke ze aan het hoofdbedrijf verkopen. Met dit project levert het bedrijf aldaar een steun aan de lokale bevolking.